Spegel spegel på vägge... skåpet där.

Inlägget skrevs: 2010-12-26 klockan: 08:00:00
En kompis sov även över hos mig en gång i det huset (tidigare inlägg), hon väckte mig mitt i natten och sa att min spegel hade flyttat sig framåt på golvet. (det var en stor spegel som jag lutat mot ett skåp eftersom det inte fanns någon plats att hänga upp den på väggen). Jag trodde hon skojade, men hon fortsatte och sa att jag var tvungen att följa med henne på toa för att hon inte vågade gå själv pga det med spegeln. Dessutom är hon en person som aldrig blir rädd, eller ens är mörkrädd.

Dags för flytt kanske..

Inlägget skrevs: 2010-12-25 klockan: 08:00:00
I samma hus (tidigare berättelsen), precis när min bror som hade rummet vägg i vägg med mig - hade flyttat därifrån, så ligger jag i sängen och kollar på TV med lågt ljud, då jag hör hur någon håller på med kartonger inne i det rummet. Ungefär som när det låter som att någon letar efter något. Jag trodde det var mamma som höll på med något, och gick för att kolla. Det lät en halv sekund innan jag öppnade dörren, men när jag väl öppnat dörren - var rummet kolsvart och knäpptyst. Jag tände alla lampor, allt såg ut som innan jag gått in på mitt rum. Jag gick även och kollade var mamma och alla var, men ALLA låg och sov!

Nytt hus, gamla vanor?

Inlägget skrevs: 2010-12-24 klockan: 08:00:00
När jag var 13 flyttade vi till ett annat hus, som min mamma numera bor i. Varje natt i alla fall, vaknade jag runt kl 03:00 av ett ljud, där det lät som att något ramlade ner från bakom min TV. Till en början tände jag alltid lampan för att kolla efter vad som ramlat ner. Men det var aldrig något som ramlat, så jag slutade helt enkelt med att tända lampan & försökte allt med att somna om istället.

BRAK!

Inlägget skrevs: 2010-12-23 klockan: 08:00:00
En annan gång i samma hus (tidigare inlägg), hade jag precis kommit hem från skolan och satt som vanligt i soffan för att kolla på en film... när jag hör ett riktigt jävla BRAK och jag känner vibrationerna från braket i soffan. Eftersom det var vinter, så trodde jag att det var snö som rasat från taket och ner på balkongen så något gått sönder eller så... men när jag gick för att titta efter, fanns det inget spår efter något snöras, eller något annat heller. Jag fick panik & började sjunga högt för mig själv medans jag bäddade ner mig i soffan och ringde min mamma. Hon trodde självklart inte på mig & trodde att jag inbillat mig allt.

Är det en släkting på besök?

Inlägget skrevs: 2010-12-22 klockan: 08:00:00
När jag var yngre, och bodde i vårt hus som jag då hade bott i hela mitt liv så hände det en grej när jag var ensam hemma. Vi delade huset med min farmor = vi bodde på övervåningen & hon nedre plan. Men eftersom vi hade haft en vattenskada på nedervåningen och blivit tvungna att riva ut all inredning totalt, så kunde ingen bo där längre. I alla fall, en kväll när jag var ensam hemma och precis lagt mig i sängen för att sova så hör jag hur någon/något börjar hålla på med porslin i köksskåpen på nedervåningen. Jag fick panik och trodde vi hade inbrott. Tänkte "Vafan ska jag göra? Jag är ensam, den kanske dödar mig?!" Så jag smög runt och kollade genom alla fönster, kollade alla dörrar osv. Men ALLT var låst, ALLT var mörkt! Ungefär då insåg jag att det inte fanns någon naturlig orsak & jag fick ännu mer panik, studsade tillbaka till sängen och försökte tvinga mig själv till att sova.
Jag berättade senare detta för min farmor, det enda hon sa var "Det var farfar."

Vågar du dig in i källaren?

Inlägget skrevs: 2010-12-21 klockan: 08:00:00
Jag har en kompis som bor i ett typiskt spökhus, med knarrande golv och gamla knakande trappor och dörrar. En natt så skulle vi sova i källaren som är enligt mig nu riktigt läskig. Min kompis somnar alltid jätte fort och sover djupt. Vi sov i ett rum med 2 dörrar, en leder ut till ett vardagsrum och en leder till ett rum med frys och sånt. Där finns ingen lampa och jag har aldrig vågat gå in dit. Jag var rädd men somnade till slut. Plötsligt så vaknade jag mitt i natten av att dörren åker upp jätte sakta eftersom den gav med sig ett knakande ljud. Jag försökte väcka min kompis och när hon vaknade efter ett bra tag så stängdes dörren av en smäll. Sedan dess så har jag inte vågat vara i den källaren längre.

Aldrig ensam efter detta.

Inlägget skrevs: 2010-12-20 klockan: 08:00:00
Vi har betongväggar och det har aldrig hörts igenom väggarna. Alla låg och sov, förutom jag som låg i sängen. Då hör jag någon först gå sakta med klackskor i vårat kör och någon som ritar på min vägg. Sedan ser jag att någon går in i mitt rum och drar ner min rullgardin. Jag visste inte vad jag skulle göra, jag smsade min syster som kom in springandes, sedan dess har jag delat rum med henne.

Springer i trappen

Inlägget skrevs: 2010-12-19 klockan: 08:00:00
I fredags så var jag hemma från skolan för att jag hade haft en jobbig natt. Då satt jag i mitt rum och gjorde ett videoinlägg. Plötsligt hör jag att något ramlar och att någon springer i trappan. Jag kan se trappan från mitt rum, men det syntes inte någonting. Då ringde jag min pappa och han säger att jag ska gå ner. Jag gick ner gråtandes men det var ingen där. Jag blev jätte rädd och gick ut och satte mig på en sten, satt där i ungefär en timme.

Anser du att du är känslig?!

Inlägget skrevs: 2010-12-18 klockan: 18:50:15
Jag har en tjej som hörde av sig till mig och sa att hon är känslig för det övernaturliga, hon ser alltid någon/något varje dag. Hon känner att ingen förstår eller tror henne och vill gärna ha någon som hon kan prata med som också är känslig.

Känner du att du också är känslig och vill ha någon att prata/diskutera med så skriv en kommentar med mail eller bloggadress så denna tjej kan ta kontakt med dig.

Ni får för övrigt gärna diskutera varje inlägg också, vad du anser om det de berättar om.

Nu önskar jag er en trevlig helg och god jul!

Vem var det?

Inlägget skrevs: 2010-12-18 klockan: 08:00:00
För några månader sedan vaknade jag klockan 02.00 och gick av en konstig anledning in till hallen som sitter ihop med matrummet. När jag står där av en konstig anledning och stirrade emot matrummet så ser jag att någon går förbi. Det såg ut som någon med vit klänning, jag blev rädd och sprang in till mitt rum.

@ work!!

Inlägget skrevs: 2010-12-17 klockan: 08:00:00
Det är inte bara hemma jag upplever saker, på de två ställen jag jobbar på just nu händer det saker jag inte kan förklara.

Senast idag då jag satt i soffan i vardagsrummet på jobbet så hörde jag en smäll, jag kände även av den och frågade därför kvinnan jag jobbade med om hon kände av det (eftersom hon är döv). Hon kände ingenting, men jag både hörde och kände det så jag var ju tvungen att kolla efter.

I rummet bakom där soffan står är tvättstugan, på golvet hittade jag en förpackning med tvättmedel. Den hade då fallit från hyllan (som är som korgar i en liten hutch). Eftersom korgarna har som små kanter så ska det inte kunna tippa bara sådär. Visst kan den ha legat lite knepigt till så att den faller, men det gör den inte utan att någon stöter till den, men ingen var ju där.

Jag ställde tillbaka den riktigt ordentligt så det inte kunde hända igen, åtminstone inte så att den logiskt sätt skulle kunna falla, vi får se vad framtiden visar.

Fler @work historier kommer senare, nu måste jag rusa iväg!

Någon arg på andra sidan?

Inlägget skrevs: 2010-12-17 klockan: 08:00:00
För några år sedan så var jag hos min farmor och vi firade henne. Alla är tysta efter att ha skrattat en stund. Då hörs ett skrik och glas som ramlar i golvet från övervåningen. Jag och min kusin Alice började gråta. Vi var ganska små då. Alla blev rädda och det var ingen annan än alla vi där. Alla satt liksom i mat rummet. så gick min farmor och min pappa upp på övervåningen för att se var som hände. Då var det en stor glaslampa som stog på min farmors skrivbord som hade ramlat ner, den stog inte nära kantet innan. Vi fick ingen förklaring om skriket och hur lampan ramlade

Vem styr vattenkranarna?

Inlägget skrevs: 2010-12-16 klockan: 08:00:00
Hemma hos min kompis är det något som i stort sett händer varje dag, jag sover hos henne i bland. Men sakerna händer när ingen av föräldrarna är hemma, bara när hon har kompisar osv.

Vattenkranarna  och lamporna sätts på samtidigt. Okej det är något normalt som händer många som tror att något hemsöker dem, men man känner sig jätte konstig hemma hos henne .

Det här hände en dag, kommer inte riktigt ihåg när det var. Någon gång i sommaren 2010 när hon släckte tv:n och rutan blev helt svart. Då helt plötsligt såg vi en liten tjej med vit klänning som satt bredvid oss men sedan när jag och min kompis blinkade så var det sedan borta . Vi sprang ut ur huset och gick till vår kompis. Vi var helt 100 på att det hände. Tycker faktiskt allt är läskigt , jag är en riktig fegis.

Tvingas ifrån sitt hem

Inlägget skrevs: 2010-12-14 klockan: 08:00:00
Har varit med om massor. Sett saker från det jag var barn och ser nästan dagligen någon eller hör.

Värst var det när jag bodde på en gammal avrättningsplats här i stan. Jag kunde vakna på nätterna av att en man stod och stirrade på mig, en gång tog han strypgrepp kring min hals.

Värst var dock en dag när jag skulle laga pannkakor, skulle ta ner mjölet när någon tar tag i arm och sliter ner den, fick en hand som blåmärke över hela den nedre delen av armen. På kvällen såg jag hur en penna ramlade ur mitt pennskrin, la tillbaka den och just då slog fläkten igång, det började surra i helga lägenheten och jag kände hur någon gick runt därinne jätte arg, begav mig till min säng och ser hur mina gardiner börja öppnas och stängas igen, skriker och ringer till min sons pappa att du MÅSTE komma hit och hämta oss, samtalet bryts ringer på hemtelefonen till min mamma och samtales bryts med knaster, sonens pappa kommer och får hämta sonen därinne låter det hemskt, sonens pappa hade varit i Polen på affärsresa och skulle åka hem till honom, av företaget han jobbar åt hade han hyrt en helt ny hyrbil. Bilen vägrar starta och det kommer upp felmeddelanden hela vägen därifrån får vi köra på ettans växel jag säger "dom vill få oss att stanna", när vi kommit utanför bostadsområdet försvinner felmeddelanden och bilen går som en klocka... Jag sa upp lägenheten och flyttade därifrån efter detta.

/ Saramadeleine.se

Våra bästa vänner är känsligare...

Inlägget skrevs: 2010-12-13 klockan: 20:19:21
Jag upplever något jag är ganska rädd för.

Saken är att min katt kollar in i mitt rum som är ganska nybyggt, sedan fräser han. Jag har hört att katter ser andra saker människor inte gör och det är grymt läskigt. Har sett andra saker i trappan och när jag står och dushar så känns det som om någon står och kollar på mig. OM man kan säga så, så är jag verkligen en fegis. Har berättat för min mamma men hon vågar inte tro på mig. Även min lillebror är rädd för att gå upp till övervåningen, han skriker då han vaknar och är han redan vaken så stirrar han bara, jag vet inte vad det är !?

/Alejandra
RSS 2.0