Berättelse

Inlägget skrevs: 2009-03-13 klockan: 00:03:25
Jag var själv med om en spök händelse när jag var liten, eller liten och liten, jag var väl kanske 12-13 år.
 
Jag var hemma hos en kompis en kväll och skulle hem till mig och hämta lite grejer eftersom jag skulle sova hos henne. det var ingen hemma och det var jättemörkt. inne på mitt rum stod det två sängar som stod brevid varandra och en spegel hängde på ena väggen intill sängarna. jag tände bara lampan ute i hallen, och så gick jag in till mitt rum, böjde mig över sängen, och när jag kom upp igen såg jag i spegeln att det satt en tjej på sängen bakom mig. och det läskiga var att den tjejen var min kompis som jag skulle sova hos, fast då när jag såg henne hade hon exakt samma kläder som hon hade på sig på ett skolkort när vi var sex år. hon satt där och skrattade åt mig, jag hörde det inte, men såg det så tydligt från spegeln. blev jätterädd! mitt hjärta började dunka fortare hela tiden. jag skrek till och sprang ut ur lägenheten ända hem till min kompis, utan att stänga eller låsa dörren efter mig. jag visste att det jag hade sett inte var inbillning eftersom jag visste att det spökade där, speciellt i mitt rum :o som tur är bor vi inte där längre... lägenheterna revs förra sommaren.

http://mmmimi.blogg.se

Min döda gammelfarmor

Inlägget skrevs: 2009-03-11 klockan: 17:52:15
Detta hände min mamma för ett antal år sedan.
Det var en varm sommarmorgon och mamma hade tagit sovmorgon till klockan nio, vilket är mycket när man har småbarn. Hon gick ner på nedanvåningen och in i lekrummet för att hälsa på min lillebror som inte var mer än två år. Hon rufsade om i hans lilla kalufs och sade:
"Hej älskling"
Då vände han sitt ansikte mot hennes och sade med oskyldig barnaröst:
"Farmor död"
Mamma blev förvånad och var tvungen att fråga vad han just hade sagt, men fick samma svar. "Farmor död"
"Nej lilla gubben." sade hon och log och gick mot köket för att äta sin frukost. Hon sade godmorgon till pappa och tänkte inte mer på vad som just hade hänt.
En kvart senare ringde telefonen. Det var min farmor som berättade att min pappas farmor hade gått bort under natten, hon hade varit sjuk en tid. Mamma drog in andan och fick rysningar längs ryggraden. "Hur kan det vara möjligt?" tänkte hon och sneglade mot lekrummet där min lillebror lekte med sitt lego. Hur kan det vara möjligt?

http://linneahasselgren.blogg.se/

En mörk gestalt i mitt rum

Inlägget skrevs: 2009-03-11 klockan: 17:39:30
Jag har alltid trott på spöken och övernaturliga ting, men jag blev verkligen övertygad på riktigt för några år sen. Jag var ca 11 år, och det var mitt i natten. Jag sover alltid nätterna igenom och har alltid gjort, och har väldigt svårt för att vakna. Mitt rum där vi bodde då var ganska smalt, och längst bort i rummet hade jag ett fönster där månen brukade lysa in om nätterna när det var fullmåne. Låter väldigt klyschigt, jag vet. Men ialla fall; denna natten vaknade jag, klockan var runt tre och det första jag fick se när jag vaknade var en mansgestalt som stod framför fönstret. Jag såg inget ansikte, men kroppens konturer var så extremt tydliga i månljuset. Jag blev skiträdd och drog upp täcket högt så jag inte såg fönstret, blundade och viskade "Snälla, försvinn" flera gånger tills jag somnade. Sen den natten har jag alltid sovit med lampan tänd när jag sover ensam, och detta var 6 år sen.

I samma lägenhet som vi bodde i då berättelsen ovan utspelade sig, har jag alltid haft problem med att vara ensam hemma. Jag hade alltid en krypande känsla av att någon var med mig eller tittade på mig, och vår trappa knakade natt som dag, oftast bara när jag var ensam hemma. Även mitt på dagen kunde jag känna den här otäcka känslan av att någon iakttog mig. Tack och lov så flyttade vi därifrån för 2 år sen, och jag har aldrig haft samma känsla igen när jag är ensam hemma.

Berättelse

Inlägget skrevs: 2009-03-10 klockan: 14:01:29
Min hund gick bort den 4 februari 2008 och bara några dagar efter det nör vi satt och kollade på tv så byttes det helt plötsligt kanal. Så vi kollade vilket program det var som det hade bytt till och då var det "en paradisö" som var från 1997, det året nalle, min hund föddes! jag och min familj är helt säkra på att det var Nalle som berättade att han har det bra! :)<33
 
  www.booak.blogg.se

Ny spalt + kategori!

Inlägget skrevs: 2009-03-10 klockan: 12:13:59
Anna Maria är nu min egna speciella bloggerska som ofta har något ny och ruskigt meddelande eller historia att berätta för oss. Därför får hon vara min egna lilla bloggerska som nu får ta del utav denna blogg. Hon får en egen spalt på höger sida (om du har rätt upplösning skall du se den- kan vara svårt på gamla skärmar) och där kan ni se hennes senaste inlägg. Jag ska se om jag kan få till det som jag vill dvs :D

Jag hoppas ni kommer gilla denna lilla extra knäckare här :)

Kom ihåg, dela med er av era händelser och få Sverige att rysa!

Stökar om..

Inlägget skrevs: 2009-03-09 klockan: 14:46:28
Vi stökar om här, det ska komma en helt ny spalt. Men vad det är får ni se sedan ;)

Jag hoppas på många fler kusliga berättelser utav er, ha en rysligt trevlig måndag!!!

övernaturliga saker händer

Inlägget skrevs: 2009-03-09 klockan: 13:17:38
Jag har bott i ett hus där det spökade. Det var en dam och en liten flicka. Damen var inte elak men inte heller speciellt vänlig och flickan var lekfull. Jag har så mycket att berätta att jag inte vet vad jag ska börja och vissa saker är det en hel berättelse och ibland är det bara saker som de gjort.
 
När jag, min syster, min bror och min systers kompis var ensamma hemma en gång och de skulle vara barnvakter åt mig och min bror (vi var då ca 4 och 6år) så hörde vi en massa steg. Det lät exakt som om någon gick runt i huset. Vi blev så rädda att vi låste in oss på toaletten allihopa och satt där i ca en timme tills våra föräldrar kom hem, och utanför hörde vi hela tiden fotsteg.
___________________________
 
Charlie min bror hade en kulram som stog på fönstergaveln. Han var väldigt liten då så han kunde inte nå till den själv. Men varje dag låg den ändå på golvet som om någon tatt ner den och lekt med den.
___________________________
 
Mamma och pappa hörde massa trippande steg från övervåningen en gång när vi gått och lagt oss. Självklart trodde dem att det var vi som sprang omkring men när de kom upp och tittade låg vi och sov i våra sängar
___________________________
 
När charlie var liten, bara något år så kollade han helt plötsligt ut mot hallen, pekade och sa ; kolla tanten
___________________________
 
Mamma och hennes kompis satt i vardagsrummet och våran hund och kompisens hund var också där. Mamma och Zanna som hennes kompis heter satt och pratade när hundarna helt plötsligt lyfter huvudet samtidigt och följer något med blicken. Mamma och zanna blev lite halvrädda och sa högt; är det någon här så visa det. och rätt som det var så lät det som om någon öppnade vår stora ekdörr och bara slängde igen den!
___________________________
 
En gång i vårat hus som vi flyttade till efter att vi hade bott i huset där sakerna ovan hänt så hände det en jättekonstigt grej. Vi satt i bilen och körde just in i carporten när det ringer från mamma mobil - hemifrån. Hon svara men det är ingen i telefonen, vi tänkte att det var någon i familjen som inte var med som såg att vi kom och därför la på. När vi kommer in ropar vi hej men får inget svar, för det är ingen hemma. Men så hör vi fotsteg på övervåningen och vi går bakom hundarna upp för trappan och kollar igenom huset, rädda för att det skulle vara tjuvar, men det finns inte en människa i huset..
___________________________
 
I huset vi flyttade till där efter så har jag  varit med om tre saker.
Jag stog i köket och bredde en macka jag kollar mot min döda mormors porträtt och ser en mansskugga springa in i den. Han såg ut som en "detektiv" med en lång kappa och en hatt. Jag blev självklart livrädd och hoppade till just när det händemen efteråt var det inte läskigt!
___________________________
 
En andra sak utav dessa tre sakerna var att när jag låg och sov vaknade jag av att någon petade på mig, men ingen var i mitt rum när jag vaknade, men jag kände fortfarande trycket där någon petat..
___________________________
 
Den tredje saken som hänt var när jag var hemma och pappa och charlie med. Pappa och charlie satt i matsalen och jag gick runt. och så började det låta som om det var världens disco i vardagsrummet. Jag går ditåt och såfort jag sätter min fot på tröskeln så blir allt tyst och som vanligt igen.

www.Booak.blogg.se

Någon som ropar mitt namn

Inlägget skrevs: 2009-03-08 klockan: 13:23:54
Sommaren 2005 var jag i Turkiet med min familj. Jag vet inte hur vi kom in på det, men rätt som det var så berättade min 1 år äldre bror att han varit med om saker hemma hos oss. T.ex att han känt någon tagit tag i hans fot när han legat i sängen, och han berättade även att han sett en liten pojke ute i hallen, precis vid dörren till mitt rum. Jag vet inte om han skojade eller om han talade sanning, men jag tänkte inte så mycket på det då vi kom hem. Men så en kväll när jag försökte sova, klockan var runt 23.15, så får jag en stark känsla av att någon står och stirrar på mig. Jag som har haft ansiktet mot väggen vänder mig om, men det är ingen där. Jag tänker inte mer på det utan blundar, men efter ett tag känner jag små vindpustar, som om någon går runt i mitt rum. Samma som förut så öppnar jag ögonen- men ser ingenting. Jag tror självklart att jag inbillat mig det hela och struntar i det. Efter den kvällen så började jag känna samma saker samma tid, varje kväll. Och inte nog med det, jag kände hur någon satte sig i min säng, jag hörde barnsteg (snarare att barnet sprang) på övervåningen när alla låg och sov och en gång höll jag seriöst på att dö av rädsla. Som vanligt låg jag i sängen och försökte sova, men nu med ansiktet ut mot rummet. Huxplux blinkar det till framför ögonen på mig, som om någon stirrade mig i ansiktet några millimeter ifrån, och det bildade ett vitt ansikte. Jag kunde inte se några ögon eller något, men det var format som ett ansikte.



Några andra småsaker som har hänt, som händer även idag, är att jag hör hur någon ropar "VERONICA!" (mitt namn). Många gånger har jag hört hur min dörr har öppnats och att jag hört "Veronica", som låter som min mamma, men varje gång jag vrider på huvudet så är dörren stängd. Visst, jag kan ha inbillat mig allting på något random vis, men ett tag så reagerade även en av mina hundar starkt precis före jag la märkte till något. Han började morra och skälla utanför mitt rum, där han brukar ligga under nätterna.

http://outofview.blogg.se

Berättelse

Inlägget skrevs: 2009-03-07 klockan: 15:46:46
En gång när jag låg i min säng och skulle sova, såg jag något som jag inte ville se. Jag hade en TV på mitt golv. Min sänglampa var tänd så TV:n spegalde det som var vid sängen. Jag låg och kollade lite på TV:n. Då plötsligt ser jag i TV:n en tjej som sitter brevid min säng. Tjejen hade inga direkt färger och jag kommer inte ihåg precis hur hon såg ut, för allt gick så fort. Men en sak kommer jag ihåg, hon hade långt svart hår. Jag blinkade till och hon syndes inte längre på TV:n. Jag tittade brevid sängen där jag sätt att hon varit, men det var tomt där.

sofiajagsofia.blogg.se

Berättelse

Inlägget skrevs: 2009-03-07 klockan: 15:46:09
En natt när jag låg i min säng och skulle sova, så var jag med om något riktigt läskigt. Det var nog för ca 1 år sedan. Alla i min familj sov på våningen under mig. När jag låg där i sängen hörde jag hur någon gick upp för trappan till mitt rum. Det var verkligen steg i trappen jag hörde. Det var ordentliga steg och min trappa knakar lite ibland med när man går i den och det hörde jag. När man kommer upp för trappen så är det som en liten hall fram till min dörr. Jag hade stängt min dörr, för jag gillar inte att ha öppet den, just för att jag tycker att det är läskigt där utanför rummet. Då hörde jag tydligt hasande steg utanför dörren. Jag blev stel av skräck och kunde inte göra något. Min telefon som låg brevid min säng tänder sig och ger ifrån sig ett speciellt ljud när man trycker på en viss knapp. Och efter ett tag ser jag och hör hur telefonen börjar lysa, utan att jag rört telefonen. Det var något så hemskt läskigt. Jag gömde mig under täcket, för på något sätt så känner jag mig tryggare där under. Jag stannade under täcket ett bra tag. När jag sedan vågade fram igen var allt normalt.

sofiajagsofia.blogg.se

Berättelse

Inlägget skrevs: 2009-03-07 klockan: 15:44:54
Det var en dag när jag var ensam hemma. Jag satt i soffan i vardagsrummet och tittade lite på TV. Då fylldes jag plötsligt av en konstig, obehaglig känsla. Jag kollade ut i köket. I köket såg jag en stor man. Han var helt svart som en skugga men ändå med starka konturer. Han stog där och tittade på mig. Jag blev stel av skräck, min första tanke var att någon brytit sig in. Men jag när jag såg honom så insåg jag att det inte var någon inbrottstjuv. Jag blinkade till och när jag öppnade ögonen var han borta.

sofiajagsofia.blogg.se

Berättelse

Inlägget skrevs: 2009-03-07 klockan: 15:43:08
Vi renoverade huset för några år sedan, ca. 5 år sedan, och det var då det började hända lite saker hemma. Alla i familjen har hört steg på vår altan och vi har alla sett skepnaden av en man som går förbi. Vi har ju då alltid trott att det är grannen som kommer för att hälsa på, men stegen försvinner och ingen kommer.
En dag då jag stod i badrummet och höll på vid spegeln, hör jag steg på altanen. Våra badrumsfönster är lite suddiga, för att folk inte ska kunna titta in, så jag såg inte hur personen såg ut. Men jag såg att det var en blond tjej som småjoggade förbi fönstret. Det fönstret är väldigt nära hörnet av huset och på nästa vägg fanns ett annat, så jag väntade på att se personen springa förbi där med. Men när tjejen kom till hörnet av huset försvann stegen och ingen kom. Jag gick ut till min mamma för att fråga om antingen hon eller min syster varit ute någonting, vilket egentligen var ganska dumt. Ingen i min familj är blond.
Ett gammalt grannpar kom hit för några månader sedan med en bild av mannen som byggt vårt hus och hans fru. Min syster är stensäker på att det är mannen på kortet hon har sett, eftersom hon känner igen hans kroppsform. Jag har ju som sagt inte sett hur tjejen som sprang förbi såg ut, men jag kan inte titta på kvinnan på kortet. Jag får jätteont i magen och mår dåligt, så jag är ganska säker på att det var hon.

http://beatricehagglund.blogg.se

Så här går det till!

Inlägget skrevs: 2009-03-06 klockan: 17:57:51
Som ni märker så kan ni se att vissa berättelser har rubriken "Berättelse" och andra en riktig rubrik. Jag ska skriva lite mer ingående och punktligt hur detta går till.

Så här gör du:

  1. Du använder adressen [email protected] 
  2. Varje inlägg ska innehålla följande:
    • Vill du vara anonym/länkad adress/namn. Vill du ha med bild på dig själv med i inlägget går det också bra.
    • Skriver du inte en rubrik så blir rubriken bara "berättelse" och tyvärr mindre intressant.
    • Självklart själva upplevelsen som du eller någon du känner har varit med om.
      Har du en bild som passar själva historien får du jättegärna ta med det också, förutsatt att det är din egen.
Det är inte svårare än så =)



Det du kan maila in är:
  • Dina/andras upplevelser (endast andras om de går med på det själv)
  • Bilder - Övernaturligt fångat på bild
  • Filmer - Övernaturligt fångat på bild
Alla dessa ska vara dina egna, eller så måste du fråga personen i fråga om lov innan.

Hoppas ni delar med er utav era spännande upplevelser här.  Om du inte har några, Läs och rys!

"Jag tror inte på sånt nonsens!"

Inlägget skrevs: 2009-03-06 klockan: 17:16:15
http://annamariajacobson.webblogg.se berättar!

Det här hände för inte så många år sedan. Kanske 3 eller 4 år sedan. Ännu en av våra sommarstuge berättelser, kanske den läskigaste utav dom alla jag vet. Kanske för att jag med egna öron hörde det. Det var jag, storebror, storasyster, mamma, pappa och dåvarande pojkvännen till min storasyster som vi kan kalla Jens. Vi satt på uteserveringen vi har på våran gård och mamma berättar om alla läskiga saker vi varit med om därute. Jens fnyser till och säger med muttrig röst:
"Pöh! Jag tror då inte på något sådant nonsens!". Alla var tysta och tittade lite på honom.
Efter en stor grillmiddag med suverän efterrätt bestämmer sig mamma och storasyster för att ha lite tjejsnack, bara dom två. Vi andra sitter kvar vid bordet.

Mamma och syster går en lång bit in i skogen på våran ö. Vi alliopa kan ön utantill, vi har gått genom varenda vrå i skogen. Men den här gången gjorde mina två familjemedlemmar lite större fynd. De hittade ett gammal fallet hus. Säkerligen från Finlandskriget som pågick på våran ö. Där finns det leksaker, sängar, ja allt ni kan tänka mig. Mamma går igenom lite saker och hittar sådant som var det värsta för barn förr i tiden. Agaverktyg. Remmar, piskor. Och dessa var inte gjorda för några hästar inte! Mamma blir förbannad, tar piskan och förbannar huset för att dom agat barn i den forna familjen. Mamma och syster bestämmer sig för att ta med sig några saker, för att visa oss vilka hemskheter de sett. Mamma förklarar för syster att dom ska gå till vänster, för att det var där dom kom ifrån. Dom går en lång stund tills dom upptäcker att dom kommer tillbaka till huset. Syster säger då att dom kom från höger och de går åt högerhåller. Samma visa, de kommer tillbaka till huset. Min syster börjar bli lite nervös och säger till mamma att hon måste lämna sakerna om dom ska komma därifrån. Mamma vill först inte lämna sakerna, men gör det ändå. Och till slut kommer de hem...

Vi sitter vid bordet när dom kommer tillbaka. Lite bleka i ansiktet och vi skämtar och frågar om dom sett spöken på vägen! Dom berättar vad som hänt och Jens utbrister att det "finns inte spöken på vår jord.". Då kommer ett vrål, inte från våran värld från skogen som varar ca en halv minut och då kändes det verkligen som blodet skulle isa! Efter det har Jens inte sagt något om spöken, inte nämnt något. Men efter den dagen, så vet vi att han också tror!

Barnaskrik

Inlägget skrevs: 2009-03-06 klockan: 17:11:52

http://annamariajacobson.webblogg.se berättar!

Det var en sommardag även här i våran sommarstuga. Jag var ungefär 4 eller 5 år gammal. Den här historien har min mamma berättat för mig. Storasyster och storebror var ute och fiskade med pappa, så det var bara jag och mamma hemma. Mamma städa omkring i huset tills hon hör någon ropa:
"Mamma, släpp in mig! Jag fryser!". Mamma går ut, ser sig omkring, men ser ingenting. Det är knäpptyst och hon går in igen. Då hör hon samma sak och hon går ut igen! Hon ropar på mig, då det plötsligt gick upp ett ljus för henne! Hon springer upp för trapporna, in i barnkammaren och se. Där ligger lilla jag och sover middag.
RSS 2.0