Besök av familjen..

Inlägget skrevs: 2008-04-30 klockan: 16:32:14
En gång när jag skulle gå ut med mina kusiner som var på besök och jag skulle gå sminka mig i badrummet... och min farmor hade precis gått bort kanske några veckor innan...
från ingenstans så känner jag en svag doft av en parfym som min farmor brukade ha men jag var inte rädd kände mig bara lugn. Jag visste att hon var med mig... men det läskiga var när duschdraperiet åkte snabbt från ena sidan till den andra jag fick PANIK jag sprang ut ur badrummet och berättade det till min mamma... någon dag efter när jag skulle lägga mig så hörde jag en kvinnoröst som sjöng...en kvinna precis vid mitt öra... jag vet inte om det var min farmor men det måste ha varit det....allt hände efter hon dog!... :(

Dröm eller verklighet?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 21:21:15
Detta kan bli lite rörigt, men jag försöker skriva så ni förstår...

Jag gick ner till Af för att lämna in lite jobbansökningar, men det var ju långfredag så det var ju såklart inte öppet.
Då jag kom hem gick jag och la mig för jag var ju så trött, jag klev ju upp tidigt.
Jag somnade då nåt program gick på tvn, sen vaknade jag och då gick Ellen DeGeneres show på tv, men jag somnade om.

DRÖM
Då drömde jag att jag var vid matexparkeringen då nån kille sprang förbi mig och brorsan och såg ut att ha jätte bråttom.
Då frågade jag Matte om han trodde att den där killen skulle me bussen, vi anade det och började prata om då bussen gick och så, jag minns att jag kollade på klockan och den var typ 17 minuter över nånting, Vi pratade iaf om det där.
Men så tänkte jag, men hallå de går ju inte att prata med Matte nu, jag är på mitt rum och Matte är på sitt. (även fast ja inte var det)
men sen tänkte jag, nä men de är en dröm så det går.

VAKEN

Så vaknade jag, men somnade om lika fort igen.

DRÖM

Jag tänkte på de där me bussen igen i drömmen
sen vaknade jag
och somnade om igen.

Jag låg intill väggen och såg väggen varje gång jag vaknade.

DRÖM

Sen helt plötsligt så åkte ja bil, jag skymtade något framför mig ovanför vägen, något vitt men kunde inte tyda det.

OCH NU vet jag inte om jag vaknat eller om jag sov.

Sen va ja i min säng igen.

jag tror jag drömde att jag såg en pojke, typ i genomskinligt vitt.
så vaknade jag
(tror jag)

Sen så somnade jag om, och så dök den där lilla pojken upp igen
och då kunde jag inte bli av med honom, jag kollade rakt in i väggen där jag låg , och typ försökte vakna riktigt, men de gick inte jag typ började skaka och pojken kom närmare och närmare mig och hörde jag ett barnskratt.
Pojken rörde sig som om han var på bild helt stilla och rörde inte en enda min, så skrattet var liksom ljud runtom mig.

Jag fick panik, tänkte typ. Fan det spökade inte här förut men nu gör det det, nu händer det mig.
Jag kunde inte göra nånting, jag ville skrika, jag ville sparka i väggen, men de gick inte. För jag var helt fast, inte en enda rörelse kunde jag göra, jag bara låg och skakade.

Sen helt plötsligt ligger jag bara där helt vanligt och kollar rakt in i vägggen.
Jag vet inte vad de var, ja vet inte om jag var vaken eller om jag sov.



Det var skrämmande!!

Nu ställer jag mig frågan nästan varje dag; var det en dröm eller verklighet?

Sanna drömmar?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 21:04:20
Mina släktingar (en familj med mamma,pappa, och Tre söner) var me i en bilkrash. båda föräldrarna dog. och, efter begravning och sånt (jag var aldrig i kyrkan eller något)
så drömde jag en dröm, om hur stället, hur begravningen såg ut.. och jag drömde om skelett och foton överallt...

och en sommar , när jag åkte ner till grekland.. ville min mamma att jag skulle följa med till platsen, begravningen jag aldrig sett innan, där dom låg.
och gissa vad? såg ut precis som i min dröm.

det var bara en fyrkant, ljusa väggar typ.. o så. konstigt.

Tecken

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 21:03:09
Min mormor brukar komma hit till sverige ibland, och för flera år sen. hon är en stark kvinna, och hon har alltid berättat saker, sagor, historier till mig om magi o allt möjligt.. hon sov hon i min brors rum en kväll.
Hon hörde mitt i natten att ytterdörren hade öppnats och stängts typ. hon gick upp från sängen och gick in i allas rum för att se om någon gått ut mitt i natten eller något. men alla vi i familjen sov..
hon gick tillbaks sen till min brors rum. och efter ett tag såg hon en mörk man stå i rummet. svartklädd och lång. han gick mot fönstret . sen var han borta..

men efter några dar, när min mormor åkte tillbaks till grekland, så blev min pappa svårt psykiskt sjuk på något sätt. han fick föreställningar. han hallucinerade.. han trodde alla skulle döda honom. han gjorde konstiga saker mot folk. mkt konstiga. jag var inte såå gammal, men när jag fick veta nu i efterhand så fick jag chock...
ialf. min mormor tror att mannen var ett tecken.

och sen.. så brukar min mormors händer ,när hon typ bakar el ngt.. fastna ihop på ngt sätt. att hon ej kan slappna av i händerna. dom går ihop hennes fingrar.
då dör alltid någon.(sant) och mitt i natten.

Barn som spökar

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 20:27:40
Hörde av flera, att en liten pojke går runt i min by i Grekland och visar sig på natten.
En kväll körde en lite påverkad man bil, från en by till en annan. och mitt på vägen stannar en pojke honom. Mannen blev helt galen han vart rädd och skrek åt pojken att han var nära på att köra på honom! och frågade varför pojken går på gatan så sent..
pojken ber mannen skjutsa honom till ett ställe. och mannen ställer självklart upp på det.
mitt i vägen ber pojken att mannen ska sänka musiken i bilen. för att pojken hade ont i huvudet..
efter att mannen gjort det, vände han sig bakåt för att titta på pojken. men pojken var försvunnen.

och samma pojke sägs spela fotboll i begravningsplatsen brevid kyrkan om nätterna.
(jag tror, om detta är sant så kanske det var pojken som hade ramlat från balkongen när han vart liten. och dött)

Samestig

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 19:58:33
Min kompis mamma tror verkligen på andar och brukar gå på andemöten och så. Och don berättade en dag hur en av hennes vänner där hade vart med om en läskig sak. Men det finns historier att om man bygger ett hus på en gammal samestig, som det kallas, så hemsöker samerna en. Och utan att den här kvinnan hade vetat om det så låg deras nybyggda hus på en sådan stig. och en morgon så gick hennes yngsta dotter till hallen, och kvinnan hörde bara ett skrik och sprang ut till hallen. Och mitt i hallen stod det en gammal ursprungs same och tittade på henne. Han såg exakt ut so att han var levande men från 200år tidigare, och kvinnan sprang in till vardagsrummet. När hon gick tillbaka till hallen stog han fortfarande där och kollade på henne. Men efter den andra gången hon sprang iväg och kom tillbaka så var gubben försvunnen.

Vad är Anden i glaset?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 19:52:53
Anden i glaset är en förenklad variant av Ouija-bräda som enligt den paranormala förklaringen är en metod för att få kontakt med andar. Ett annat paranormalt användningsområde är att meditera och nå insikt om sig själv. I Sverige är det vanligaste att ungdomar "leker" anden i glaset av fascination för det övernaturliga.

Man använder med fördel ett stort papper och ritar upp A till Ö, 0 till 9, Ja, Nej och Vet inte, samt Start och Slut. Sedan klipper man ut bokstäver och siffror och placerar dem i en ring med fyra ljus runt om kring.

Glaset tas fram och värms upp-och-ner över en värmekälla, helst ett ljus av något slag. Om utövaren/-na har för mening att få kontakt med ett övernaturligt väsen inleds oftast seansen med att en deltagare håller glaset mot munnen och frågar om det finns en vänligt sinnad ande i rummet. Glaset placeras sedan på papperet med öppningen ner där man skrivit start. Om det är fler än en deltagare sätter de varsitt finger på ovansidan av glaset, som nu skall glida till "ja" eller "nej". Är det en ensam utövare används oftast båda händerna.

Proceduren upprepas igen, dvs glaset värms, en person ställer en fråga han eller hon vill ha svar på, och glaset skall då glida över bokstäverna och siffrorna och avslöja ett svar.

Anden i glaset omges ofta av mystik, t.ex. utövas ofta leken i mörker, och effekten när glaset verkar flytta sig av sig själv kan därför vara skrämmande. I grupp byggs stämningen upp så att att leken ska bli än mer skrämmande, och det är detta som skeptiker hävdar är anledningen till att det finns berättelser om hur garderobsdörrar har öppnat sig av sig själva, konstiga ljud, och kalla vindpustar gått genom rummet. Det finns också berättelser om att glaset rör sig utan fysisk kontakt, detta har dock aldrig kunnat vetenskapligt beläggas.

Såhär ser en ouija bräda ut

 
Bilden ?http://skolwebb.orebro.se/users/xchsta22/quijabrade.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

...dock anden i glaset kan se väldigt olika ut.

källa: wikipedia

Anden i glaset

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 19:28:01
Det har hänt en del läskiga saker också när vi har kört anden i glaset. Vi stänger alltid av mobilerna och alla elektriska saker. Men under den gången så såg min ena kompis en arm i köket åka förbi, och när glaset började löpa amok och vi slutade, så började helt plötsligt en kompis mobil spela skithögt en låt som inte ens finns på spelningslistan. och kort efter det så började det tjuta i öronen för min kompis och hon trodde hon skulle svimma.

Jag har också många kompisar som hemsöks alltid av andar. Hos en av dem så brukar tavlor gunga fram och tillbaka, det knappras på tangentbordet, orber syns hela tiden, och kan känna att någon tittar på henne osv.
Och hos en annan så brukar saker flytta på sig och dörrar flyga upp och stängas,och det bara närt hon är ensam .

Kanske någon som vill ta kontakt?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 19:25:54
Hemma hos mig brukar det spöka ofta, men bara när jag är helt ensam hemma. ingen annan har upplevt något. Men jag brukar kunna höra hur någon knappar på tangenbordet till datorn nere i källaren. Den brukar hålla på konstant i 10 minuter sen slutar det. och jag har nyligen hört hur det knackar väldigt högt inne i väggen mellan mitt rum och hallen. Det brukar låta som att någon försöker smyga upp på yttertrappen och sen rycker hårt och snabbt i ytterdörren. Och det knäcker hela tiden i trappen som att någon står och gungar på ett trappsteg. Jag har också sett en orb uppstå bredvid teven. Men jag har som aldrig varit rädd eller nåt. Men det är konstigt att det bara händer mig. ;o

Vad är spöken?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 16:12:26
Jag tänkte att vi kanske skulle få förklaringar på detta, däremot använder jag wikipedia som källa, så detta är inte helsäkra källor, däremot är väl inte allas tro på spöken säkra heller, eller hur?

Kort och gott om spöken/andar:
  • Spöken är den välkända typen, en vålnad, eller en vilsen själ som inte får vila ifrid.Spöken är ofta bundna till platser men kan drivas ut av Medier som påstås kunna "tala" med andarna.
  • Poltergeist är ett slags spöke men som gillar att välta möbler eller att få saker att flyga. Liksom spöket kan det fås bort med medier men är dock inte bundna till platser på samma sätt som vanliga spöken.
  • Gengångaren är som en bild eller ett filmklipp som spelas upp. Det finns ingen som helst chans att få kontakt med det. Gengångaren är alltid bunden till en plats, ofta till en tid också.
  • Med gast syftar egentligen inte på ett spöke utan mer en spöklig känsla, eller "gastkramning". Men det används ofta som en synonym för spöke.
  • Ett annat ord för spöke är fantom (ytterst av grekiska φάντασμα (fántasma), "fantasisyn").
Längre förklaring om spöken/andar:

Ett spöke är enligt folktro och parapsykologi en avlidens ande, själ eller immateriella skuggbild. Ordet är inlånat från lågtyska (spook), men flera äldre synonymer existerar (se nedan). Tron på spöken har existerat i alla kulturer genom alla tider och hör till folktrons allra mest gemensamma föreställningar. Trots otaliga "spökjägares" försök att bevisa motsatsen finns det dock inga vetenskapliga bevis för att spöken skulle vara annat än skrock och övertro.

Spökena, såsom de beskrivs i berättelserna, kan grovt sett indelas i två kategorier. Till den ena kategorin hör spöken som på något sätt aktivt söker kontakt med de levande. En vanlig föreställning är att spöket har något ogjort eller otalt i de levandes värld, och därför inte kan finna vila i livet efter detta. Till den andra kategorin hör spöken som endast ger sig till känna utan att visa något direkt tecken på medvetande. Till den senare kategorin hör vanligen att spökerierna upprepar sig, ofta i form av en återuppspelning av forna händelser. Dessa kallas då gengångare och är omöjliga att ta kontakt med.

Gengångare brukar uppfattas som människor som har dött på ett våldsamt eller olyckligt sätt. Den osaliga anden kunde besöka inte bara dem som var inblandade i dennes död utan även oskyldiga. Ibland vidtog man speciella åtgärder för att förhindra detta - exempelvis kunde den dödes kropp förankras (t.ex. pålas i marken) eller begravas på särskilt sätt, jämför Bockstensmannen. Hur spridd uppfattningen varit och i hur sen tid den förekommit visas av att man när Karl XII:s grav öppnades i sen tid fann man att hans fötter sammanbundits.

Spöken kan ge sig till känna på olika sätt. Genom ljud (ofta steg), temperaturförändringar, mer eller mindre tydliga synintryck samt genom att ställa till med ofog i inredningen. Det senare gäller särskild det slags spöke som kallas knackande eller poltergeist.

Ett spöke är vanligen en människa som levt och dött på den plats den sedan hemsöker ? i kyrkor, på kyrkogårdar och galgbackar eller, om de varit missdådare, på de platser, där de övat sina illgärningar. Även slott och herresäten är klassiska spökplatser. I modern tid verkar stora opersonliga platser ha övertagit en del av deras roll som spökvisten, en av de populäraste varianterna av moderna spökhistorier är underjordiska kulvertar under exempelvis stora sjukhus (såsom i Lars von Triers teveserie Riket). Det finns också legender om spöken som rör sig över stora områden ? Ahasverus och den flygande holländaren är exempel på sådana sägner.

Spöktron är starkt knuten till mörkerrädsla, och de flesta spökberättelser utspelar sig under natten. I svensk folktro blev ett spöke under dagen osynligt och orörligt, och den som råkade passera en sådan dagståndare kunde bli gastkramad. Det har även förekommit föreställningar om att själens vårdande kunde leva vidare efter att dess skyddsling gått bort, och en sådan herrelös vård är den ursprungliga vålnaden.

Spöken förekommer redan i de isländska sagorna. En av de termer som används om en gengångare är draug. I senare norsk folktro var draugen namnet på en drunknads vålnad.

Spöken sägs vara gjorda av ektoplasma och läran om spöken kallas ektologi. Ett spökherravälde kallas ektokrati.

Gast används i stora delar av södra Sverige som ett samlingsnamn för döda övernaturliga företeelser som spöken. Längre norrut syftar gast på odöpta mördade barn och mylingar (fördrivna foster). Ordet gasta härstammar från gastarnas läte, oftast gälla skrik och skratt.


 

Som sagt, källa : wikipedia



Sömnlös?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 13:50:04
När jag var i polen för 1 månad sen med min pojkvän och 2 kompisar bodde vi på ett halv skabbigt vandrarhem. Första natten sätter jag mig plötsligt upp i sängen och skriker rakt ut, min vän vaknar och frågar mig vad det är.. jag skriker ''DET STÅR ETT BARN DÄR.. SER DU EN LITEN POJKE I HALLEN!'' min kompis tänder lampan och.. det är helt tomt . Morgonen efter berättar en taxichaufför som ska köra oss till en galleria att vandrarhemmet var ett barn hem i början av 1900-talet. Jag sov i samma säng som min kompis resten av resan kan jag säga.. med tänd lampa.

Främling på vinden?

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 13:41:44
En gång då jag satt vid datorn och camade med en kompis så märkte han att jag kollade upp i taket, jag gjorde det allt fler gånger och i längre stunder. Han frågade varför och då berättade jag för honom att jag hörde massa bonk och högt klampande ljud på vinden, vinden ligger precis ovanför mitt rum. Det lät som om någon stampade som om personen var arg.
På vinden kan man inte ens vara, det enda som finns där är isolering, (ni vet sånt här gult madrassliknande grej som kliar jättemycket ifall ma tar på det.)
Så det jag hörde kan inte ha varit en människa, vad kan de då ha varit?

Ängsjö slott

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 11:33:05
Förut innan en fest så var jag på killens jobb för att hjälpa till & stänga så vi kunde åka iväg.. då kom hans polare förbi och skulle säga hej.. sen satt ja å berättade om allting vi snackat om här på tråden för min kille.. då sa hans kompis: har du berättat det där som hände i oktober? då frågade jag vad hans kompis menade å då sa min kille att det fanns ett ställe mellan västerås & stockholm som hette änsjö slott.. mitt ute i en kolsvart skog där träden är ihopväxta..

Dom hade tydligen haft tråkigt medans ja jobbat den dagen och tagit bilen och åkt dit 5 killar tillsammans.. de körde in i skogen och hade ALLA lamporna på för att det var så kolsvart i den skogen på väg till slottet.. (i slottet bodde sveriges gamla kung förut och sedan dess har ingen vågat gå in dit p.ga spökrykten)

sen när dom börjar köra in så skriker min killes kompis från baksätet: STANNA! JA PALLAR INTE DET E KOLSVART KOM VI KÖR HÄRIFRÅN! så han som körde bilen tvärbromsar och bilen stängs av.. av sig själv! alla blir skitnojjiga och börjar diskutera om dom ska åka längre in i skogen eller om dom ska vända om för att inte tappa bort vägen..

Medans grabbarna satt å diskuterade om dom skulle köra längre in eller vända om och åka hem så ser dom ett vitt sken på fönstret på höger sida där bak.. alla kollar dit och ser att det står en blond tjej med trasigt ansikte med vit klänning och bagage i händerna och tittar rakt emot dom skitnära fönstret där min kille satt.. (jag måste påpeka att min kille är 2 meter lång å skitstor och brukar aldrig bli rädd för saker) alla började skrika som fan och han som körde bilen gasade sönder bilen så dom for i typ 190 i skogen.. sen så tvärbromsar han igen för att veva ner rutan å kolla om tjejen står kvar efter några meter men HON VAR BORTA och det var kolsvart där igen... efter det åkte dom hem fort som satan men bestämde sej för att åka tillbaka nästa kväll...

Dagen efter när dom ska åka tillbaka är det kolsvart som vanligt där på kvällen och dom kör in utan att stanna tills dom ser slottet.. dom stänger av bilen å sätter på ljuset på deras telefoner för att se något.. sen splittar dom upp sej (IDIOTVARNING!) och alla går åt varsitt håll.. min killes kompis valde att gå till gården framför slottet.. och där ser han 3 vanliga killar sitta å leka.. han blir skitchockad å frågar killarna hur dom hamnade där och vad fan dom gör där mitt på kvällen när det e så kallt vid spökslottet.. dom svarar inte på hans frågor utan säger att dom hade tråkigt å ville leka.. dom var i 12 - 14 årsåldern.. min killes kompis säger att dom ska va försiktiga å frågar om dom vill ha skjuts hem men då skakar killarna bara på huvudet och fortsätter leka med gruset på marken... sen vänder han sig för att gå mot bilen och börjar gå typ i nån minut och sedan vänder han sig och ser att killarna är borta och sakerna dom ritat i gruset inte fanns kvar.. (och om någon rör sig på grus så LÅTER det men han hörde ingenting)

Han ringer dom andra och ber dom mötas vid bilen och går dit själv.. när alla kommit till bilen så sätter dom sej där å sätter på taklampan för att kunna se varann å snacka om det dom upplevt.. men helt plötsligt så ser dom någon tända en lampa på övervåningen i slottet (Som är låst med bommar, lås, staket & galler) och min kille typ hyperventilerade och resten av killarna fick inte fram ett enda ord.. istället så gasar dom som galningar och åker ut på gatan igen..

Anden i glaset

Inlägget skrevs: 2008-04-28 klockan: 11:25:30
Jag & 5 tjejkompisar satt å spelade anden i glaset efter en tjejmiddag hos mig för 2 år sedan..
vi allihopa litade på varann att ingen skulle röra glaset med flit o så.. så vi höll jättelöst på glaset me pekfingret allihopa.. man kunde se om ngn fuskade vilket ingen gjorde!
sen började glaset röra sej på olika bokstäver som vi sedan skrev när vi frågade vem anden var vi fått kontakt med.. och "han" bildade namnet Johannes K. Vi blev livrädda för ingen av oss kände nån johannes eller så.. sen frågade vi hur anden dog (JA vi visste att man inte får fråga men vi ville veta) och han sa att någon gjort ngt mot honom men han vägrade säga vad..
sen frågade vi var den här Johannes (anden) hade varit när han dog och då sa han 7 eleven.
då frågade vi vilken 7 eleven och då sa han ngn gata Stockholm (kommer ej på vilken gata just nu) och vi bestämde oss för att åka dit en dag för att se om det fanns ngn 7 elven på den gatan.. och det gjorde det!

Sen när vi hittade den är 7 eleven på den gatan så gick vi in å frågade om en Johannes K. hade jobbat där tidigare och det visste inte tjejen i kassan.. men sen ropade hon på sin chef och när vi frågade honom så blev han helt vit i ansiktet å vi märkte att nåt va fel så vi ville springa därifrån.. men va typ helt handlingsförlamade så vi stod bara där som idioter å väntade på svar..
vet ni vad mannen säger??

Johannes var min kusin som jobbade här för ett antal år sedan men han är borta nu..
så vi frågade vadå borta? då sa han att Johannes var död.. vi ville fråga hur han dog men skämdes för mkt men min nyfikenhet tog kål på mej så ja frågade om det är ok om ja frågar hur han dog.. gissa vad han säger??

Han blev överfallen av ett gäng killar som slog honom med batonger och basebollträ'n när han jobbade en vinternatt..

efter detta kan jag lugnt säga att vi ALDRIG MER ska spela anden i glaset..
ALDRIG!

Kika förbi vettja, men det är inte säkert att det finns där då!

Inlägget skrevs: 2008-04-27 klockan: 20:18:47
Hus som försvinner och som bara vissa kan se. Nonsens tänker ni men jag är inte så säker.
Elins mamma bor låååångt ute i skogen med km till närmsta granne. Innan man kommer till hennes närmaste granne ser man inne i skogen en liten gamal arbetarbarack och bredvid brukar det ibland stå ett hus. Just det IBLAND. Jag personligen har aldrig sett det men Elin har det och min mamma har det. Sedan reagerar även djur som traskar förbi på vägen. På sommaren kan man ibland se hur gräset är tillplattat.
Som sagt har ja inte sett det själv så jag har till och från svårt att tro på det. Men åter igen, varför skulle min mamma och Elin ljuga om det?
RSS 2.0