Fler i en..

Inlägget skrevs: 2008-09-17 klockan: 23:51:22
Nu skriver jag ett långt inlägg om saker som hänt mig och min familj.

När vi nyss hade flyttat in i det här huset så satt jag och lekte i mitt rum (var kanske 11 år). Hade lämnat dörren öppen och tittade bort en liten stund, och sen var den stängd. Tyckte det var konstigt eftersom jag frågade mamma direkt efter om hon varit där uppe, men det hade hon inte. Inga andra fönster eller dörrar var öppna så det hade blivit korsdrag.

Kvinnan som bodde här tidigare hade ramlat ner för trappen en gång. Hon sa att det kändes precis som att någon knuffade ner henne. Min mormor ramlade ner för trappen förra året, och gissa vad hon sa? Att det kändes som att någon lagt händerna på hennes rygg och puttat ner henne.

Mamma berättade till mig om en sak morfar hade varit med om. (Han är väldigt allvarlig av sig och skulle knappast erkänna något sånt här för många.) I huset han bodde i för ganska länge sen så hade han en dag tänkt gå in i köket. Dörren var stängd och när han försökte öppna den så var det precis som att någon höll emot. Ni vet hur man får upp dörren litegrann, men sen stängs den igen. I alla fall så trodde han att det var ungarna som höll på att busa, så han skrek åt dem att sluta. Till slut fick han upp dörren helt och då var det ingen alls i köket.

Ganska nyligen när jag var ensam hemma i huset, så hade jag varit i mitt rum på övervåningen. Jag hörde hur det lät som att någon spelade på gitarren nere i min lillebrors rum. Eller spelade, som att någon drog över strängarna bara ibland. Sen mitt i allt så lät det precis som att någon hade slagit gitarren i väggen så den skramlade rejält.
Jag var tvungen att gå in och kolla om den eller något annat hade ramlat, men det hade det inte.

Sen hade min mamma och lillebror varit själva hemma. Mamma var i sovrummet och min lillebror var påväg dit. Mitt i allt så lät det som att något kraschade, som att massa saker hade ramlat, precis bakom honom. (Alltså, rakt ute i luften.) Han hade såklart blivit livrädd och mamma likaså eftersom hon inte hittade någon förklaring till vad det var.

Sen har även mamma sagt att hon hört fotsteg, som att någon går här på övervåningen, när det bara varit hon som varit hemma.


Gillar inte det här huset lika mycket längre, om man säger så.. Det har hänt lite fler saker, men som inte är lika skrämmande, så jag tar inte upp det.


//  http://omniasolvunt.blogg.se/

Djur känner de med..

Inlägget skrevs: 2008-09-17 klockan: 17:52:42
De säger ju att katter har ett sjätte sinne och min upplevelse handlar just om katter.

Bodde i en vindslägenhet där alla prata om hur de "spöka". Flera av mina grannar som verkligen inte är vidskepliga talade om hur de upplevt märkliga ljud de aldrig hört förut.
Jag kunde ibland vakna mitt i natten av en skum känsla av att ngt fanns där, detta var INNAN jag ens hört talas om at det "spökade".
Efter att samma tidpunkt varje natt vakna upp av detta obehag så hände de mina katter en skit skum sak en dag.
Ja kolla på tv på kvällen o de var allmänt tyst i huset. Helt plötsligt ser jag min katt väldigt plötsligt resa sig upp skit fort och reser agg (ni vet ryggen som de gör då de blir rädda), hon stirrar rakt ut i tomam luften, med blicken klistrat på ngt rakt i luften. Jag ropar på henne men hon e som förstelnad. Hon svarar ALLTID på mitt rop annars. Men hon bara stirrar där i luften och reser agg. Plötsligt börjar hon långsamt långsamt backa, fortfarande helt okantaktbar stirandes vettskrämd rakt fram. Samtidigt känner ja ngt ja aldrig förr kännt, en kall heeeel skum känsla som spred sig längs ryggraden/kroppen. Går ej o beskriva efetrsom ja inte upplevt de förut.

Vet än idag inte vad det var. Men en sak är klar. DET VAR NÅGOT....

/ http://home.swipnet.se/johannanylen/

Feel it?

Inlägget skrevs: 2008-09-17 klockan: 17:47:53
En kompis berättade att hennes mamma har köpt ett gammalt hotell som är nästan 100 år gammalt, långt ute i skogen nånstans i Eskilstuna. Så skulle dom ha inflyttniningsfest och på ALLA kort som togs den kvällen är rummet fullt med vita "orber" som man kan se på t.ex Hemsökta hus på tv4 plus. Jätteläskigt. Hon sa att man inte såg dom under festen, men på korten är rummet fullt med dom. Och det ser inte ut som damm eller fukt, alltså detta var från 3 olika kameror. Skitskumt.

Hur som helst så blev jag ju jättenyfiken och följde med henne till hotellet en dag. En kompis skulle med, men hon blev försenad så jag åkte dit först och mötte upp hon som bodde där. Hon sa att ett av rummen hade en hemskt historia bakom sig och att alla får en otrevlig känsla av att vara i det rummet. Men hon berättade inte vilket rum. Så när jag var på övervåningen och det stog två likadana rum jämte varandra så gick jag in i ena, det gick bra. Sen i det andra så fick jag gåshud, iskall känsla och ville fort som fan lämna rummet. Så ser jag min kompis stå med en lurig min och sa "Detta är rummet."

Senare när min försenade kompis kom dit, så berättade vi inget om rummet. Så skulle vi spela spel och hon som bor där säger åt min andra kompis att "vara snäll och hämta spelet, det ligger i rummet till höger på övervåningen".
Sagt och gjort, min polare gick upp på rummet och snabbt hördes ett "Va fan gör ni?"
"Va?" sa vi.
"Ja, vad var det för gällt skrik? Skitläskigt.. lät som ett barn, var det du Angelica?"

Vi bara tittade på varandra.
RSS 2.0